About Us

Our New Office

Sinds 2004 biedt Furniture Clinic premium reinigings- en restauratieproducten en -diensten voor luxe huis- en tuinmeubelen, klassieke en moderne auto's en meer.

Van een bescheiden begin in een familiegarage bijna 20 jaar geleden, verkopen we nu jaarlijks meer dan een miljoen producten aan toegewijde klanten over de hele wereld.

Wanneer u Furniture Clinic koopt, koopt u meer dan een product. U investeert in onze decennia van toonaangevende ervaring en echt individuele service. Wij zijn toegewijd aan u om uw projecten af te werken tot een ongeëvenaarde kwaliteit en met volledige klanttevredenheid. Als het de beste standaard is in meubelrestauratie die u zoekt, is er gewoon geen alternatief.

Het upcyclen en restaureren van alles wat met leer, stof en hout te maken heeft, houdt Furniture Clinic in het hart van de circulaire economie. Deze positionering is van groot belang, naast onze focus op duurzaamheid en het behoud van het milieu, en klinkt door in alles wat we doen.

Our Products

Producten

Wanneer men een antieke chaise lounge wil opfleuren of het interieur van een onbetaalbaar motorvoertuig wil bijwerken, kan men de potentiële schade van het gebruik van ondermaatse meubelrestauratieproducten niet riskeren.

We begrijpen dit en garanderen de 100% in-house productie van ons restauratieproductassortiment in onze fabriek van 50.000 m² in het prachtige graafschap Durham, Engeland.

Van product R&D (Research & Development/ Onderzoek & Ontwikkeling) en testen tot vullen, etiketteren en afdekken, ons team bewaakt elke stap van het proces om onze gewaardeerde klanten de hoogste kwaliteit te garanderen.

Onze producten zijn gemaakt met input van deskundige lederherstelders, stoffeerders, Franse polijsters en meer, naast onze interne chemici, R & D-experts en algemene geleerden. Ze garanderen zelfverzekerd gebruik op 's werelds beste meubels, maar met een proces dat gemakkelijk toegankelijk is voor de meest casual doe-het-zelf-gebruikers.

Geen enkel Furniture Clinic-product wordt vrijgegeven zonder ongelooflijk strenge tests om ervoor te zorgen dat aan de Britse normen wordt voldaan, en uitgebreide tests door onze interne meubelrestaurateurs.

Onze producten zijn afgewerkt om te voldoen aan de hoogste professionele eisen tot nu toe, verpakt en ontworpen om gemakkelijk te blijven gebruiken voor elke doe-het-zelver en hobbyist renovator.

Our Heritage

Erfgoed

Sinds 2004 is Furniture Clinic de natuurlijke evolutie van de veelgeprezen vaardigheden van onze oprichter, Keith Staerck.

Keith produceerde en verkocht jarenlang houtrestauratieproducten op shows (waaronder de Ideal Home Show in Londen). Hij runde ook een meubel upcycling bedrijf, het ontwikkelen van een uitstekende reputatie in ons vakgebied.

Toen we van start gingen, bestond ons assortiment uit twee producten: een houtrestaurateur en een leerreiniger. Sindsdien is ons aanbod spectaculair gegroeid en omvat het momenteel meer dan 100 gespecialiseerde producten in onze leder-, hout- en stoffenassortimenten.

Voor het gemak van onze klanten pleiten wij voor een online-first aanwezigheid. In 2005 trad Keith's zoon Ben toe tot Furniture Clinic om onze digitale aanwezigheid verder te ontwikkelen en ons te helpen meer klanten over de hele wereld te bereiken.

Geen enkele andere Britse entiteit produceert zo'n uitgebreid productassortiment als Furniture Clinic. We zijn hier erg trots op, hebben meer dan 60 medewerkers in dienst in het Verenigd Koninkrijk en ondersteunen lokale bedrijven door zoveel mogelijk van onze grondstoffen van binnen onze kusten te halen.

Maar we zijn ook een van Amerika's snelst groeiende bedrijven (Inc. 5000) voor de afgelopen twee jaar, hebben onlangs een nieuw kantoor in Hong Kong opgericht en bevorderen overvloedige banden met distributeurs over de hele wereld.

Our Accolades

Onderscheidingen

We zijn vereerd dat we zoveel lof hebben ontvangen van Good Housekeeping en hun badge dragen op veel Furniture Clinic-producten.

We zijn de ontvanger van Classics Monthly's Best Leather Cleaner award (ons enige product op test om een perfecte score te ontvangen).

En onze Trustpilot-bedrijfspagina bevat duizenden gloeiende klantrecensies, waar we als uitstekend worden beoordeeld.

Our Customers

Klanten

Over klanten gesproken, we zijn ongelooflijk trots op het wereldwijde scala aan gerespecteerde gebruikers die geloven in en vertrouwen op onze meubelrestauratiediensten, waaronder:

  • Harrods
  • Rolls Royce
  • John Lewis
  • Four Seasons Accommodaties
  • NHS
  • Koninklijke Luchtmacht
  • DFS

Furniture Clinic is uitgenodigd om vele unieke klantprojecten te ondersteunen.

  • We zijn naar Spanje gevlogen om het meubilair op een superjacht van £ 200 miljoen te restaureren.
  • We restaureerden de lederen stoelen in de laatste vliegende WW2 Lancaster Bomber en Spitfire, vervolgens gebruikt in de fly-past van de hertog en hertogin van Cambridge's Royal Wedding.
  • We werken ook nauw samen met veel autoclubs om historische motoren te restaureren, zoals de Jaguar XJ-S van Return of the Saint fame en de Jaguar Mk II die wordt gebruikt in Inspector Morse.
Our Sustainability

Duurzaamheid

Furniture Clinic gedraagt zich met een diepe focus op verantwoordelijkheid voor het milieu. Omdat onze producten de levensduur en het upcyclingpotentieel van elk leer-, stof- of houtartikel verlengen, is het logisch dat we er alles aan doen om de levensduur van onze planeet te verlengen!

Daarom is ons hele assortiment gemaakt van recyclebare verpakkingen, inclusief gerecyclede kartonnen verpakkingen. Onze fabriek haalt aanzienlijke energie uit een aangepast 40kw zonnepaneeldaksysteem en we zijn momenteel deze faciliteit aan het omzetten van gasverwarming naar luchtbronwarmtepompen om 100% groene kantoorfunctionaliteit te bereiken.

We zullen doorgaan met het innoveren van nieuwe benaderingen voor het maximaliseren van duurzaamheid in alles wat we doen bij Furniture Clinic.

Klanten Houden Van Ons