Tuin Meubels Restauratie Set

 • Verwijder vuil, vet en aanslag van alle tuinmeubelen
 • Herstel, verbeter en herleef de originele kleur
 • Onderhoudt en beschermt
 • Herstelt grijze en verweerde tuinmeubelen
 • Doodt schimmel en meeldauw
€ 59,95
Niet op voorraad
SKU
GFRESKIT
DEBUG INFO

Off:string(19) "2024-03-27 15:01:00"
On:string(19) "2024-04-02 14:01:00"
Current:string(19) "2024-05-22 12:01:25"


 Var:bool(true)

Onze Tuinmeubels Restauratie Kit bevat alle producten, accessoires en instructies die nodig zijn om u te helpen bij het schoonmaken en herstellen van al uw tuinmeubelen. De kit bevat:

 • 500ml Teak Reiniger (geconcentreerde formule voor 3 liter)
 • 500ml Teak Brightener (geconcentreerde formule voor 1 liter)
 • 500 ml teakolie
 • Schrobborstel
 • Schurende Pad
 • Pak pluisvrije doeken
 • Emmer
 • Handschoenen

Het herstellen van uw tuinmeubelen is een driedelig proces dat geweldige resultaten zal opleveren; de kit verwijdert grijs en verweerd hout en herstelt de oorspronkelijke honingbruine kleur, doodt schimmel en meeldauw en beschermt het oppervlak tegen toekomstige verwering.

 1. Vuil, viezigheid en wat verkleuring worden verwijderd met onze Teak Reiniger.
 2. De kleur wordt verder versterkt met de grijs / verweerde look die met de Teak Brightener weer een mooie honingkleur krijgt.
 3. De Teak Olie wordt vervolgens aangebracht om het hout te helpen beschermen tegen verkleuring, uitdroging en barsten.

Tuin Meubels Restauratie SetGeschikt Voor

Speciaal ontworpen voor alle soorten tuinmeubelen. Briljant voor Teak maar kan ook gebruikt worden op alle andere houtsoorten voor buiten.

Tuin Meubels Restauratie SetDekking En Houdbaarheid

De Reiniger en Brightener zullen elk 72 m2 reinigen en de olie 10 m2. Om uw hout te onderhouden na de eerste toepassing, moet u mogelijk extra olie kopen.

 

Als algemene richtlijn kunt u met het product in de set een tuintafel en vier stoelen twee keer grondig reinigen, opfleuren en oliën, met voldoende product over om toekomstige klussen aan te pakken

 • 500ml Teak Reiniger (geconcentreerde formule voor 3 liter).
 • 500ml Teak Brightener (geconcentreerde formule voor 1 liter).
 • 500 ml teakolie.
 • Pak pluisvrije doeken.
 • Emmer.
 • Handschoenen. (Deze zijn uit het pakket gehaald tijdens de Corona Pandemie zodat deze aan de ziekenhuizen en verzorgenden gedoneerd konden worden.)
 • Schrob borstel.

Voorbereiding : Verwijder los vuil en modder eerst met een borstel.

 

Tuinmeubelen schoonmaken


De eerste stap is om het tuinmeubilair schoon te maken om vuil, aanslag, schimmel en meeldauw van het oppervlak te verwijderen. Terwijl u de tuinmeubelen schoonmaakt, zult u ook merken dat de oorspronkelijke honingkleur van het hout begint te herstellen.

Neem de Teak reiniger en schud de fles voor gebruik goed.

Meng de reiniger in een emmer warm water in een verhouding van 1: 5 (1 deel Teak Reiniger op 5 delen warm water). Doop een schrobborstel in het mengsel en schrob het oppervlak om vuil en roet los te maken. Veeg het hout af met een schone, pluisvrije doek.

 

Spoel het hout af met schoon water om overtollige Teak Reiniger te verwijderen. Laat het drogen.

Gebruik een schuurspons met de reinigingsoplossing om op moeilijk bereikbare plaatsen te komen. U kunt ook een schuurspons (of fijn schuurpapier; ongeveer 320p) gebruiken om het oppervlak op te schuren (nadat het schoongemaakt en gedroogd is) als het meubilair ruw aanvoelt. Dit zorgt voor een mooi glad oppervlak en helpt later bij het opnemen van olie.

Tuinmeubels Opfrissen


Door het meubilair op te frisen, wordt de natuurlijke kleur van het hout verder versterkt en worden alle resterende schimmelsporen gedood die het schoonmaken hebben overleefd!

Neem de Teak Brightener en schud de fles voor gebruik goed. Trek de beschermende handschoenen aan.

Meng de Teak Brightener in een emmer water in een verhouding van 1: 1. Aanbrengen op een schone, pluisvrije doek en in de richting van de nerf in het tuinmeubilair wrijven. Laat een paar minuten intrekken en spoel daarna af met schoon water.

Naarmate u het product aanbrengt, zult u meer van de originele tuinmeubelkleur in het hout terugkomen.

 

Tuinmeubelen oliën


Neem de Teak Olie en schud de fles voor gebruik goed. Zorg ervoor dat de tuinmeubelen schoon en droog zijn.

Breng de Teak Olie royaal aan op een pluisvrije doek en wrijf in de richting van de nerf in het tuinmeubilair. Laat een paar minuten intrekken en veeg het overtollige materiaal weg. Laat de olie goed intrekken en laat 4-6 uur drogen.

Voor het beste resultaat en om toekomstig onderhoud gemakkelijker te maken, moet u drie lagen olie op uw tuinmeubelen aanbrengen. Zorg ervoor dat de laatste goed is gedroogd voordat u de volgende laag aanbrengt.

 

Onderhoud


Tuinmeubelen dient u één keer per jaar te reinigen en opnieuw te oliën. U hoeft de Brightener niet elke keer te gebruiken, maar u kunt ervoor kiezen om dit te doen als u denkt dat het meubilair slecht is verweerd of als u er niet aan toe komt om de olie elk jaar aan te brengen.

Trustpilot Reviews Van Tuin Meubels Restauratie Set