Teak Olie

Teak Olie is een mix van natuurlijk drogende oliën die teak doordringen om te beschermen en te versterken, waardoor een natuurlijke matte afwerking achterblijft.

 • Hoogwaardige teakolie om teak binnenshuis en buitenshuis te beschermen en te herstellen
 • Aanbevolen voor alle tuinmeubelen
 • Vervangt oliën die verloren zijn gegaan door verwering
 • Eenvoudig in gebruik en sneldrogend - droogt tot een aantrekkelijke natuurlijke matte afwerking
 • Helpt uitdroging, kromtrekken, splijten en bederf te voorkomen
 • Geschikt voor gebruik op alle harde en exotische houtsoorten, naast teak
 • Biedt UV-bescherming
Prijs Laag - Hoog € 20,95
Op voorraad
Nog %1 beschikbaar
SKU
TEAKOIL
DEBUG INFO

Off:string(19) "2024-05-23 15:01:00"
On:string(19) "2024-05-28 14:01:00"
Current:string(19) "2024-06-12 10:54:10"


 Var:bool(true)
Apple Pay Google Pay Ideal Mastercard Visa American Express Discover Diners JCB PayPal

Over Teak Olie

Onze teakolie is samengesteld volgens een traditioneel recept van pure, hoogwaardige tung- en lijnzaadolie en is dus volkomen veilig en niet giftig. Door deze mix van oliën herstelt de Teak Olie niet alleen de schoonheid van oude en verweerde teakhouten tuinmeubelen, maar beschermt en beschermt het ook exotisch hout en hardhout.

Teak Olie kan worden gebruikt om onbehandeld of kaal hout af te dichten en te beschermen en om hout ook permanent te onderhouden. Ideaal voor tuinmeubelen; Door uw meubels met teakolie te behandelen, voorkomt u verwering omdat het uv-beschermingsmiddelen bevat die het vergrijzingsproces van niet alleen teak, maar van al het andere hout voor binnen en buiten, vertragen. Als dit al met uw tuinmeubelen is gebeurd, kunt u onze Tuinmeubels Restauratie Kit gebruiken om de aantrekkelijke honingkleur van het teak te herstellen.

Door teakolie te gebruiken vanaf de dag dat u uw teak heeft gekocht, blijft het hout langer in een betere conditie.

 

Teak Olie Eigenschappen


Droogtijd: 4-6 uur
Verbruik: 20m2 per liter
Lagen: 3 lagen op kaal hout
Overschildertijd: Zodra de vorige laag is opgedroogd
Onderhoud: tweemaal per jaar; herfst / lente
Toepassing: aanbrengen met een schuimborstel of -doek

Teak OlieGeschikt Voor

Teak Olie kan worden gebruikt op elk hout voor binnen of buiten. Het wordt niet alleen op teak gebruikt, maar is geschikt voor alle hardhout en exotische houtsoorten. Teak Olie is onze geprefereerde olie voor buitenhout en tuinmeubelen.

 • Buiten hout
 • Tuinmeubilair
 • Ramen en deuren
 • Hekwerk
 • Onbehandeld en kaal hout
 • Binnen hout
 • Hardhout en naaldhout
 • Speelgoed
 • Gedraaid hout

Teak OlieDekking En Houdbaarheid

20m2 per liter

Bewaar op een koele, droge plaats, niet in direct zonlicht.

Bewaren tussen 10 ° C en 25 ° C.

Hoe Teak Olie te gebruiken

Als u oude, grijze en verweerde teakhouten tuinmeubelen wilt herstellen, moet u onze Tuinmeubels Restauratie Kit gebruiken.

 

Reinig eerst voordat u de Teak Olie aanbrengt

Zorg ervoor dat het oppervlak droog, schoon en stofvrij is voordat u de Teak Oil aanbrengt.

Binnen hout: Gebruik onze Hout reiniger om vuil en roet te verwijderen.

Buiten Hout: Gebruik onze Teak Reiniger om vuil en roet te verwijderen. De Teak Reiniger helpt ook om de kleur te herstellen als het hout er grijs uitziet.

Als er oude resten van afwerking, vernis of was op het hout zitten, veeg dit dan af met Terpentine om deze te verwijderen.

Teak Olie aanbrengen

Voor gebruik de fles goed schudden. Als u de afwerking niet zeker weet, test deze dan eerst op een onzichtbare plek.

Breng de Teak Olie royaal aan op een pluisvrije doek en wrijf in het hout in de richting van de nerf. Laat een paar minuten intrekken en veeg het overtollige materiaal weg. Laat de Teak Oil goed intrekken en laat het 4-6 uur drogen.

Kaal hout: Als u voor het eerst teakolie op kaal hout aanbrengt, moet u drie lagen aanbrengen. Wacht tot de eerste laag grondig is opgedroogd (4-6 uur) voordat u de tweede laag Teak Olie aanbrengt.

Hout onderhouden met Teak Olie

Voor onderhoud van nieuwe of gebruikte items is één keer per jaar opnieuw oliën voldoende voor bescherming het hele jaar door. Indien nodig kunnen andere lagen worden aangebracht op gebieden met veel gebruik.


Bekijk onze video's van het gebruik van teakolie. We hebben een video die laat zien hoe geweldig teakolie is voor tuinmeubelen, en een andere die vertelt over de kenmerken en voordelen van het gebruik van teakolie.

Teak Olie Foto's van klanten

De onderstaande foto's zijn ons toegestuurd door tevreden klanten die onze teakolie hebben gebruikt om hun tuinmeubelen en andere houten voorwerpen te oliën en te onderhouden.

Teak Olie voor Tuin Meubels

In dit geval was de bank in goede staat en had hij alleen olie nodig. Teak Olie is aangebracht en heeft de nerf in het hout echt naar voren gehaald. Deze bank ziet er niet alleen veel beter uit, hij is nu ook beschermd tegen weersinvloeden en vlekken.

Teak Oil Garden Benth

Teak Olie op een picknick tafel

Deze klant heeft zijn houten picknick tafel grondig schoongemaakt voordat hij de Teak Oil aanbrengt. Als u vergelijkbare resultaten wilt bereiken, raden we u aan onze Tuinmeubels Restauratie Kit te gebruiken.

Teak Oil on Picnic Table

Teak Olie aangebracht op diverse soorten hout

De onderstaande afbeelding laat zien hoe de Teak Olie de natuurlijke schoonheid van verschillende houttinten versterkt. In de onderstaande voorbeelden hebben we het toegepast op beuken, eiken en walnoten zodat u kunt zien hoe het eruit ziet op licht, medium en donker gekleurd hout.

Teak Oil Comparison

Veelgestelde Vragen- Gebruik van Teak Olie

Kan ik teakolie gebruiken voor tuinmeubelen?

Ja, van de verschillende beschikbare houtoliën is teakolie het beste voor tuinmeubelen. Het helpt niet alleen om het hout gevoed en beschermd te houden, maar het helpt ook om te voorkomen dat het hout verkleurt en verkleurt.

 

Geeft teakolie vlekken op hout?

Nee, het is geen houtbeits. Het zal echter helpen om de honingkleur die Teak van nature zou moeten hebben, te herstellen. Het volledig herstellen van deze kleur kan worden bereikt met onze Tuinmeubels Restauratie Kit, die Teak Reiniger, Teak Brightener en Teak Olie bevat, in plaats van een beits te gebruiken.

 

Hoe ziet de uiteindelijke afwerking eruit? Ik zou het graag willen weten voordat ik de volledige klus heb voltooid.

Onze teakolie laat een mooie, natuurlijke matte afwerking achter. Voor een beter idee van de afwerking, bekijk enkele foto's van klanten, of bekijk een van onze video's die je laten zien hoe je teakolie gebruikt.

We raden aan om dit te testen op wat extra hout, of op een onopvallende plek, voordat je het direct op je project aanbrengt.

 

Beschermt teakolie hout tegen morsen en vlekken?

Ja. Onze Teak Olie biedt een grote weerstand tegen water en vlekken. Daarom raden we het ten zeerste aan voor tuinmeubelen. Nadat u de olie heeft aangebracht moet u het goed laten drogen, daarna is het hout volledig beschermd tegen vlekken en morsen.
Let op: Als het hout vochtig blijft, heeft u kans op schimmelvorming. Zorg daarom dat het hout goed droog is voordat u de olie aanbrengt.

 

Is teakolie veilig te gebruiken op houten speelgoed of voorwerpen die door kinderen worden gebruikt?

Ja, eenmaal droog is onze teakolie volkomen veilig en in overeenstemming met de voorschriften voor artikelen die in contact komen met voedsel. Als je liever een 100% natuurlijke olie gebruikt, dan raden we je aan om onze Tung Olie te gebruiken.

 

Hoe vaak moet ik mijn tuinmeubelen oliën?

Voor routineonderhoud en bescherming het hele jaar door, raden we aan om onze teakolie eens per 12 maanden opnieuw aan te brengen op uw tuinmeubelen. Hiervoor is één laag voldoende.

De beste tijd van het jaar om uw tuinmeubelen te oliën is in het voorjaar, zodat ze er tijdens het zomerseizoen op hun best uitzien, wanneer ze het meest zullen wennen. Als u uw tuinmeubelen in de loop van de opwindmaanden laat staan, raden we u ook aan om het hout in de herfst opnieuw te reinigen en te oliën, en idealiter ook een meubelhoes te gebruiken.

 

Ik heb teak binnen en buiten mijn huis; kan het op beide worden gebruikt?

Ja, onze teakolie is uitstekend geschikt voor zowel binnen als buiten hout, vooral voor gebruik op tuinmeubelen.

 

Waarom wordt teak na verloop van tijd grijs?

Teak vervaagt van nature van een gouden honingkleur naar een grijs / zilveren kleur; dit komt door verwering. De natuurlijke oliën verspreiden zich terwijl ze UV-stralen van de zon absorberen, die het hout begint uit te drogen en de kleur vervaagt. Sommige mensen geven de voorkeur aan deze look, maar als u dat niet doet, kan deze eenvoudig worden verholpen met onze Tuinmeubel Restauratie Kit, die onze Teak Cleaner, Teak Brightener en Teak Olie bevat. Deze kit verwijdert en doodt alle schimmel op uw meubels en brengt de mooie honingkleur terug naar uw hout.

 

Kan ik teakolie op grenen gebruiken?

Ja, het is ook geweldig voor grenen en ander zachthout. Het kan ook op alle hardhoutsoorten worden gebruikt, het is niet alleen voor teak!

 

Wat is teakolie?

Teakolie is een mengsel van oliën in combinatie met eventuele chemicaliën die voornamelijk op tuinmeubelen wordt gebruikt. Aangezien er geen 'standaard' recept is voor teak olie, zal geen enkele teak olie hetzelfde zijn; elk bedrijf zal een iets andere formule gebruiken.

Bij het maken van onze teakolie gebruiken we hoogwaardige tungolie en lijnzaadolie.

Trustpilot Reviews Van Teak Olie