Pure Tung Olie

Pure Tung Olie is een slijtvaste, waterbestendige olie voor al het hout voor binnen en buiten.

 • 100% natuurlijk, niet giftig en voedselveilig
 • Zeer goed bestand tegen water- en voedselvlekken
 • Helpt uitdroging en aantasting van hout te voorkomen
 • Droogt tot een natuurlijke matte afwerking
 • Goede penetratie in alle houtsoorten
Prijs Laag - Hoog € 21,95
Op voorraad
Nog %1 beschikbaar
SKU
TUNGOIL
DEBUG INFO

Off:string(19) "2024-05-23 15:01:00"
On:string(19) "2024-05-28 14:01:00"
Current:string(19) "2024-06-12 10:28:25"


 Var:bool(true)
Apple Pay Google Pay Ideal Mastercard Visa American Express Discover Diners JCB PayPal

Over Tung Olie

Onze tung olie is een hoogwaardige, pure tung olie zonder toegevoegde drogers of verdunners, waardoor het natuurlijk, niet giftig en veilig te gebruiken is in alle omgevingen, inclusief voedseloppervlakken. Het zorgt voor een zeer slijtvaste, water- en vlekbestendige afwerking.

Omdat het niet giftig is, is het ook geweldig voor het afwerken van speelgoed en kindermeubilair.

Tung Olie droogt op tot een mooie natuurlijke matte afwerking en kan zowel op hout voor binnen als buiten worden gebruikt, zowel zacht als hardhout. Door zijn sterke waterafstotende eigenschappen is Tung Olie ideaal voor gebruik op alle soorten hout die buiten worden gebruikt.

Pure Tung Olie is ideaal voor het verzegelen van kaal en onafgewerkt hout en helpt vlekken en vlekken bij gebruik te voorkomen.

Voldoet aan artikelen die in contact komen met voedselvoorschriften, Tung Olie is ook ideaal voor de behandeling van houten meubels en gebruiksvoorwerpen die worden gebruikt in de keuken en eetruimtes, waar contact met voedsel, morsen en blootstelling aan water en andere vloeistoffen een frequent gevaar vormen voor onbeschermde oppervlakken.

 

Tung Olie Functies

Droogtijd: 24 uur
Lagen: 3 lagen op kaal hout
Onderhoud: eenmaal per jaar, of bij tekenen van 'uitdroging'
Verbruik: 20m2 per liter
Overschildertijd: Zodra de vorige is opgedroogd
Toepassing: aanbrengen met een schuimborstel of -doek

 

 

 

Pure Tung OlieGeschikt Voor

Onze Tung olie kan worden gebruikt op alle houtsoorten (eiken, beuken, teak, enz.), Zowel hardhout als zachthout, en is 100% natuurlijk, dus ideaal voor iedereen die op zoek is naar een volledig natuurlijke olie. Het is geweldig voor:

 • Interieur & exterieur hout
 • Keukenwerkbladen en gebruiksvoorwerpen
 • Deuren en ramen
 • Speelgoed
 • Onbehandeld hout en kaal hout
 • Hardhout en naaldhout
 • Meubilair
 • Hardhouten vloeren
 • Gedraaid Hout
 • Vlonder & Terrasplanken - het is een geweldige natuurlijke terrasolie

 

Pure Tung OlieDekking En Houdbaarheid

Tung Olie dekt 20 m2 per liter.

Bewaar op een koele, droge plaats, niet in direct zonlicht.

Bewaren tussen 10 ° C en 25 ° C.

Hoe Tung Olie te gebruiken

hout onderhouden

Voor onderhoud van nieuwe of gebruikte items is één keer per jaar opnieuw oliën voldoende voor bescherming het hele jaar door. Verdere lagen kunnen indien nodig vaker worden aangebracht op gebieden met veel gebruik.

Goed schudden voor gebruik. Als u de afwerking niet zeker weet, test deze dan eerst op een onzichtbare plek.

Zorg ervoor dat het oppervlak schoon en droog is voordat u het aanbrengt, en dat alle oude oliën of was zijn verwijderd als u een item herstelt.

OPMERKING: De eerste laag kan 50:50 gemengd worden met terpentine voor een betere penetratie. Volgende lagen niet verdunnen.

Breng de tungolie rijkelijk aan op een pluisvrije doek of schuimborstel en wrijf in het hout in de richting van de nerf. Sommige stukken hout zullen meer absorberen dan andere; breng meer Tung Olie aan op plekken die er droger uitzien dan op andere plekken. Ga hiermee door totdat het volledige oppervlak van het hout er overal nat uitziet. Laat 20 minuten intrekken en veeg overtollig water weg.

Laat de Tung Olie goed intrekken en laat 24 uur drogen.

Breng nog eens 2 lagen aan en laat tussen elke laag 24 uur drogen. Volgende lagen hoeven niet te evenveel te worden verzadigd zoals bij de eerste laag.

Onze tung olie is 100% pure olie en heeft dus meer tijd nodig om te drogen dan andere oliën omdat het geen verdunners of droogmiddelen bevat.

 

Ouder hout opnieuw oliën met Tung Olie


Bij het opnieuw oliën van oudere stukken hout is het belangrijk dat u alle voorgaande oliën, was of afwerkingen verwijdert voordat u de Tung Olie aanbrengt. Als het oppervlak ruw aanvoelt, moet het eerst glad worden geschuurd voor het beste resultaat.

Nadat het oppervlak is voorbereid, kunt u de bovenstaande instructies volgen voor het aanbrengen van de Tung Olie.

 

 

 

De onderstaande video laat zien hoe je Tung Olie gebruikt en hoe het eruit ziet wanneer het op hout wordt aangebracht.

Foto's van Tung Olie op Hout

Deze eikenhouten plank is afgewerkt met Tung Olie. Het geeft de eik een geweldige bescherming en versterkt de look en feel van het hout. Het gebruik van Tung Olie op eikenhout is ideaal dat geld voor alle houtproducten van eikenhout.

Tung Oil on Oak

De onderstaande afbeelding laat zien hoe de Tung Olie de natuurlijke schoonheid van verschillende houttinten versterkt. In de onderstaande voorbeelden hebben we het toegepast op beuken, eiken en walnoten, zodat u kunt zien hoe het eruit ziet op licht, medium en donker gekleurd hout.

Tung Oil Comparison

Veelgestelde Vragen- Hout inoliën met Pure Tung Olie

Kan ik Tung Olie op eikenhout gebruiken?

Ja. Het gebruik van Tung Olie op eiken geeft een mooie afwerking aan het hout en versterkt de natuurlijke schoonheid van het eiken. Het heeft ook geweldige beschermende eigenschappen, dus eenmaal aangebracht op eiken is het hout water- en vlekafstotend.

 

Wat is tungolie?

Tungolie is een drogende olie die wordt gewonnen uit de noot van de tungboom, gevonden in China. Het is een extreem waterafstotende olie en werd historisch gebruikt als waterafstotende afwerking op boten en schepen.

 

Beschermt Tung Olie hout tegen vlekken en morsen?

Ja. Onze Tung Olie biedt een grote weerstand tegen water, waardoor het een goede keuze olie is voor gebruik op keukenwerkbladen. Het is de beste natuurlijke olie die je kunt krijgen voor water bestendigheid.

Is tungolie veilig voor voedseloppervlakken?

Ja, als de tungolie eenmaal is opgedroogd, is deze volkomen veilig voor voedseloppervlakken en gebruiksvoorwerpen.

 

Is Tung Olie veilig te gebruiken op speelgoed of artikelen voor kinderen?

Ja, eenmaal droog is het volkomen veilig en voldoet het aan de voorschriften voor artikelen die in contact komen met voedsel.

 

Welke afwerking geeft tungolie aan hout?

Onze Tung Olie laat een mooie, natuurlijke matte afwerking achter op het hout en beschermt het tegen watervlekken.

 

Hoeveel lagen zijn er nodig voor volledige bescherming?

Als u Tung Olie aanbrengt op onbehandeld of kaal hout, raden we aan om 3 lagen aan te brengen. Voor algemeen onderhoud is slechts één laag nodig.

 

Wat is het voordeel van het mengen van de Tung Olie met terpentine en is het nodig?

Het is optioneel om te bepalen of u de tungolie mengt met terpentine. Als u dat doet, mag dit alleen voor de eerste laag worden gebruikt. Het voordeel hiervan zorgt ervoor dat de Tung Olie verder in het hout dringt, wat zorgt voor een beter oppervlak en een langdurigere coating.

 

Beitst Tung Olie hout?

Nee, hoewel de Tung Olie uw hout tot op zekere hoogte donkerder maakt, heeft het geen kleureigenschappen. Het verdonkerende effect is afhankelijk van hoe absorberend het hout is. Als u hout wilt beitsen, gebruik dan onze houtbeits.

 

Trustpilot Reviews Van Pure Tung Olie

Mensen die dit hebben bekeken en vervolgens hebben gekocht