Gekookte Lijnzaad Olie

Gekookte lijnzaadolie heeft een warmtebehandeling ondergaan, zodat het sneller droogt dan gewone lijnzaadolie. Het dringt diep door in hout om een stoere afwerking te vormen en produceert een natuurlijke glans.

 • Olie van superieure kwaliteit vormt een slijtvaste afwerking
 • Verbetert de natuurlijke nerf en kleur van het hout
 • Geschikt voor alle houtsoorten (behalve buiten eiken)
 • Vormt een aantrekkelijke, subtiele, natuurlijke glans
 • Verzegelt en beschermt hout binnen of buiten
 • Helpt uitdroging en bederf te voorkomen
 • Kan ook worden gebruikt op steen, terracotta en metaal
Prijs Laag - Hoog € 13,95
Op voorraad
Nog %1 beschikbaar
SKU
BLO
DEBUG INFO

Off:string(19) "2023-12-18 15:01:00"
On:string(19) "2024-01-02 15:01:00"
Current:string(19) "2024-02-22 22:32:38"


 Var:bool(true)
Apple Pay Google Pay Ideal Mastercard Visa American Express Discover Diners JCB PayPal

Over Gekookte Lijnzaad Olie

Net als lijnzaadolie is onze Gekookte Lijnzaad Olie een olie van superieure kwaliteit die is behandeld met hete lucht, zodat deze sneller droogt en een sterke, slijtvaste afwerking krijgt die een natuurlijke glans geeft.

Een traditionele behandeling die geschikt is voor gebruik op alle houten oppervlakken (behalve buiten eiken), en kan ook worden gebruikt op alle poreuze steen, terracotta tegels en metaal. Gekookte Lijnzaad Olie dringt door en dicht het oppervlak af en biedt bescherming voor alle binnen- en buitenoppervlakken. Het geeft een aantrekkelijke, langdurige en licht glanzende glans.

In overeenstemming met artikelen die in contact komen met voedselregelgeving, is gekookte lijnolie ook ideaal voor de behandeling van houten meubels en gebruiksvoorwerpen die worden gebruikt in de keuken en eetruimtes, waar contact met voedsel, morsen en blootstelling aan water en andere vloeistoffen een frequent gevaar vormen voor onbeschermde oppervlakken.

Lijnzaadolie wordt gewonnen uit de zaden van de vlasplant en vervolgens gekookt om een ​​hoogwaardige houtolie te produceren.

Eigenschappen van Gekookte Lijnzaad Olie

 • Droogtijd: 24 uur
 • Verbruik: 20m2 per liter
 • Hoeveel Lagen: 3 lagen op kaal hout
 • Overschildertijd: Zodra de lagen zijn opgedroogd
 • Onderhoud: eenmaal per jaar, of bij tekenen van 'uitdroging'
 • Toepassing: aanbrengen met een schuimborstel of - pluisvrije doek

Gekookte Lijnzaad OlieGeschikt Voor

Gekookte Lijnzaadolie kan zowel binnen als buiten, op alle houten ondergronden worden gebruikt. Het kan ook op alle houtsoorten worden gebruikt, behalve buiten eiken. Het is geweldig voor:

 • Interieur & exterieur hout
 • Hardhout en naaldhout
 • Keukenwerkbladen en gebruiksvoorwerpen
 • Meubilair
 • Deuren en ramen
 • Hardhouten vloeren
 • Speelgoed
 • Gedraaid hout
 • Onbehandeld hout en kaal hout

Het is ook geschikt voor gebruik bij het afdichten van terracotta tegels en poreus gesteente, voorafgaand aan het waxen; en het kan ook worden gebruikt om metaal te conserveren door oxidatie te voorkomen. Gekookte lijnolie is niet geschikt voor gebruik op gelakt of gebeitst hout, omdat dit soort afwerking zou voorkomen dat de olie intrekt.

Gekookte Lijnzaad OlieDekking En Houdbaarheid

Verbruik: tot 20 m2 per liter.

Bewaar op een koele, droge plaats, niet in direct zonlicht.

Bewaren tussen 10 ° C en 25 ° C.

Na openen binnen 3 jaar gebruiken.

Hoe Gekookte Lijnzaad Olie te gebruiken

Hout onderhouden met Gekookte Lijnzaad Olie

Voor onderhoud van nieuwe of gebruikte items is één keer per jaar opnieuw oliën voldoende voor bescherming het hele jaar door. Verdere lagen kunnen indien nodig vaker worden aangebracht op gebieden met veel gebruik.

 

Oud hout herstellen met Gekookte Lijnzaad Olie

 

Bij het herstellen van oude houtsoorten is het belangrijk dat u alle voorgaande oliën, was of afwerkingen verwijdert voordat u de olie aanbrengt. Als het oppervlak ruw aanvoelt, moet het eerst glad worden geschuurd voor het beste resultaat.

 

Instructies voor Gekookte Lijnzaad Olie


Goed schudden voor gebruik. Als u de afwerking niet zeker weet, test deze dan eerst op een onzichtbare plek.

Zorg ervoor dat het oppervlak schoon en droog is voordat u het aanbrengt, en dat alle oude oliën of was zijn verwijderd als u een item herstelt.

Royaal aanbrengen op een pluisvrije katoenen doek of een schuim borstel en wrijf over het houten oppervlak in de richting van de nerf. Laat het 20 minuten staan ​​om de olie in het hout te laten trekken en veeg overtollige olie af met dezelfde doek.

Door de overtollige olie in dit stadium te verwijderen, zal het hout sneller drogen, maar wat nog belangrijker is, dat het zal helpen om een ​​meer gelijkmatige en natuurlijke afwerking te krijgen.

Laat 24 uur staan ​​zodat de olie kan drogen. Voor het beste resultaat schuurt u het hout tussen de olielagen door met een De-nibbing Pad. Hierdoor worden eventuele oneffenheden in de afwerking verwijderd (van stof of vuil dat zich tijdens het drogen op het hout heeft kunnen nestelen), waardoor na het schuren een mooie gladde afwerking ontstaat.

Breng vervolgens een tweede laag aan en veeg het overtollige materiaal na 20 minuten weg.

Breng een laatste laag gekookte lijnolie aan volgens dezelfde instructies. 48 uur laten intrekken voor gebruik.

Let op: Doeken die voor het oliën worden gebruikt, kunnen spontaan ontbranden. Gooi de doek na gebruik veilig weg door hem te wassen in warm zeepsop voordat u hem weggooit.Bekijk de onderstaande video om te zien hoe Gekookte Lijnzaad Olie eruit ziet als het op hout wordt aangebracht, en leer hoe je het kunt aanbrengen.

Foto's van Gekookte Lijnzaad Olie op hout

De onderstaande afbeelding laat zien hoe de Gekookte Lijnzaadolie de natuurlijke schoonheid van verschillende houttinten versterkt. In de onderstaande voorbeelden hebben we het toegepast op beuken, eiken en walnoten, zodat u kunt zien hoe het eruit ziet op licht, medium en donker gekleurd hout.

Boiled Linseed Oil Comparison

Veelgestelde Vragen - Hout oliën met Gekookte Lijnzaad Olie

Wat is het verschil tussen gekookte lijnzaadolie en rauwe lijnzaadolie?

Gekookte Lijnzaad Olie wordt met hitte behandeld met toegevoegde metalen drogers. Het voordeel hiervan is dat het na behandeling een veel snellere droogtijd heeft. Het kan ongeveer drie dagen duren voordat rauwe lijnzaadolie is gedroogd, terwijl onze gekookte lijnzaadolie binnen 24 uur droogt. De algemene resultaten van bescherming verschillen niet.

 

Kan ik dit gebruiken op plaatsen waar voedsel wordt bereid?

Gekookte Lijnzaad Olie is veilig voor voedselbereidingsgebieden, maar aangezien de waterafstotend-heid van Gekookte Lijnzaad Olie slechts matig is, raden we aan om onze Deense olie te gebruiken voor voedselbereidingsgebieden.

 

Is Gekookte Lijnzaad Olie veilig te gebruiken op speelgoed of voorwerpen die door kinderen worden gebruikt?

Ja, eenmaal gedroogd is onze Gekookte Lijnzaad Olie volkomen veilig en voldoet aan de voorschriften voor artikelen die in contact komen met voedsel en is dus prima voor kinderen.

 

Welk effect heeft Gekookte Lijnzaad Olie op hout?

Onze Gekookte Lijnzaad Olie laat een mooie natuurlijke glans achter op het hout en beschermt het tegen watervlekken.

 

Zal de Gekookte Lijnzaad Olie het hout donkerder maken?

Gekookte Lijnzaad Olie is geen houtbeits en bevat geen kleureigenschappen, maar het zal uw hout iets donkerder maken wanneer het wordt aangebracht; wij zien dit als het versterken van de natuurlijke schoonheid van het hout.

 

Als Gekookte Lijnzaad Olie veilig kan worden gebruikt op hout voor buiten, waarom kan het dan niet op eiken buiten worden gebruikt?

Eik is extreem poreus, dus de Gekookte Lijnzaad Olie trekt diep in en duurt lang om te drogen. Als de buitenomstandigheden vochtig zijn, kan dit de droogtijd verder verlengen, waardoor schimmel kan ontstaan ​​op de olie voordat deze droogt.

 

Hoe moet ik gebruikte doeken met Gekookte Lijnzaad Olie weggooien?

Uw doek / applicator die voor het oliën wordt gebruikt, kan spontaan ontbranden. Het moet in warm zeepsop worden gereinigd om overtollige olie te verwijderen en in een buitenbak te plaatsen.

 

Wat zijn de toepassingen van Gekookte Lijnzaad Olie?

Het gebruik van Gekookte Lijnzaad Olie is veelomvattend. Het is vooral bekend als houtolie voor het beschermen en verfraaien van houten oppervlakken, maar het kan ook worden gebruikt op terracotta tegels en poreuze steen. Niet te verwarren met ruwe lijnolie, die vaak wordt gebruikt voor het verdunnen van olieverf.

 

 

 

Trustpilot Reviews Van Gekookte Lijnzaad Olie