Deense Olie

Deense olie is een unieke mix van natuurlijke oliën en harsen die doordringen en de natuurlijke schoonheid van alle houten oppervlakken versterken.

 • Geschikt voor gebruik op alle houtsoorten
 • Gemakkelijk aan te brengen en droogt snel
 • Duurzaam: water- en vlekbestendig
 • Biedt een aantrekkelijke, natuurlijke, satijnen afwerking
 • Helpt uitdroging en bederf te voorkomen
Prijs Laag - Hoog € 15,95
Op voorraad
Nog %1 beschikbaar
SKU
DANOIL
DEBUG INFO

Off:string(19) "2024-05-23 15:01:00"
On:string(19) "2024-05-28 14:01:00"
Current:string(19) "2024-06-12 10:05:18"


 Var:bool(true)
Apple Pay Google Pay Ideal Mastercard Visa American Express Discover Diners JCB PayPal

Over Deense Olie

Onze Deense olie is ontwikkeld om elk houten oppervlak af te dichten en af ​​te werken, en om hout opnieuw te oliën voor onderhoud. Een beproefde en beproefde mix van natuurlijke oliën en harsen, het dringt diep door in al het hout voor binnen en buiten en droogt om een ​​harde, duurzame en zeer aantrekkelijke satijnen afwerking te geven.

De natuurlijke afwerking die wordt geleverd met de toepassing van Deense olie, biedt waterbestendigheid voor alle houtsoorten (inclusief kaal hout), waardoor vlekken worden verminderd en het hout gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden is. Dit beschermt en versterkt de natuurlijke schoonheid van uw hout en laat geen oppervlaktefilm achter die bij gebruik kan schilferen of krassen. Ongelooflijk veelzijdig, onze Deense Olie  kan ook worden gebruikt als primer voor het schilderen of vernissen.

In overeenstemming met de artikelen die in contact komen met de voedselwetgeving, is Deense Olie ook ideaal voor de behandeling van werkbladen en keukengerei dat wordt gebruikt in de keuken en eetruimtes, waar contact met voedsel, morsen en blootstelling aan water en andere vloeistoffen een frequent gevaar vormen voor onbeschermde oppervlakken.

Deense Olie Functies

Droogtijd: 4-6 uur

Verbruik: 20m2 per liter

Vachten: 3 lagen op kaal hout

Overschildertijd: Zodra de vorige laag is opgedroogd

Onderhoud: eenmaal per jaar, of bij tekenen van 'uitdroging'

Toepassing: aanbrengen met een schuimborstel of -doek

Deense OlieGeschikt Voor

Onze Deense Olie kan gebruikt worden op alle houtsoorten (eiken, grenen, beuken, walnoot etc) en op hout dat in elke omgeving gebruikt wordt.

 • Interieur & exterieur hout
 • Hardhout en naaldhout
 • Keukenwerkbladen en gebruiksvoorwerpen
 • Meubilair
 • Deuren en ramen
 • Hardhouten vloeren
 • Speelgoed
 • Gedraaid hout
 • Onbehandeld hout en kaal hout

Deense OlieDekking En Houdbaarheid

20m2 per liter.

Bewaar op een koele, droge plaats, niet in direct zonlicht.

Bewaren tussen 10 ° C en 25 ° C.

Na openen binnen drie jaar gebruiken.

Hoe Deense Olie te gebruiken

Deense olie voor onderhoud van hout

Voor onderhoud van nieuwe of gebruikte items is één keer per jaar opnieuw oliën voldoende voor bescherming het hele jaar door. Indien nodig kunnen andere lagen worden aangebracht op gebieden met veel gebruik.

Deense olie voor houtherstel


Bij het herstellen van oude houtsoorten is het belangrijk dat u alle voorgaande oliën, was of afwerkingen verwijdert voordat u de olie aanbrengt. Als het oppervlak ruw aanvoelt, moet het eerst glad worden geschuurd voor het beste resultaat.

Hoe u Deense olie aanbrengt


Zorg ervoor dat het oppervlak schoon en droog is voordat u het aanbrengt, en dat alle oude oliën of was zijn verwijderd als u een item herstelt. Gebruik indien nodig onze Hout reiniger om het hout schoon te maken.

Goed schudden voor gebruik. Als u niet zeker bent van de afwerking, test deze dan eerst op extra hout of op een onzichtbaar gebied.

Breng de Deense olie rijkelijk aan op een schuimborstel en veeg op het oppervlak in de richting van de nerf. Laat twee tot drie minuten intrekken en veeg overtollige olie weg met een pluisvrije doek.

Laat vier tot zes uur drogen. Na de eerste laag moeten nog twee lagen worden aangebracht, waarbij de volledige droogtijd van vier tot zes uur tussen elke laag moet worden gelaten om ervoor te zorgen dat de vorige laag volledig is opgedroogd voordat de volgende wordt aangebracht.

Gebruik voor de fijnste afwerkingen een van onze De-nibbing Pads tussen de olielagen om een ​​super gladde afwerking te creëren.

Zodra de laatste laag Deense olie is opgedroogd, kunt u het hout gewoon gebruiken.

Als je het hout een gepolijste look wilt geven, gebruik dan in dit stadium onze bijenwas.


Bekijk de onderstaande video's om te zien hoe u Deense houtolie gebruikt. Je leert meer over het gebruik van het product en krijgt ook een idee van hoe de Deense olie-afwerking eruitziet.

Deense Olie Afwerking

De onderstaande foto's laten zien welke afwerking Deense olie kan geven aan verschillende houtsoorten.

Deense olie op eiken trapleuning

Deze foto toont het voor en na van Deense olie die wordt aangebracht op een massief eiken leuning. Deense olie op eikenhout brengt de natuurlijke look en feel van het hout echt naar voren, verbetert het uiterlijk van eikenhout, beschermt het en maakt het gemakkelijker om het eiken schoon te maken en te onderhouden.

Danish Oil on Oak Bannister

Deense olie op eiken

Dit is een close-up die laat zien hoe Deense Olie eruitziet wanneer het op eikenhout wordt aangebracht. Je kunt zien dat de olie het hout iets donkerder maakt, waardoor de natuurlijke kenmerken van het eikenhout nog beter worden.

danish oil on oak

De onderstaande afbeelding laat zien hoe de Deense olie de natuurlijke schoonheid van verschillende houttinten versterkt. In de onderstaande voorbeelden hebben we het toegepast op beuken, eiken en walnoot, zodat u kunt zien hoe de afwerking met Deense olie eruitziet op licht, medium en donker gekleurd hout.

Danish Oil on Wood

 

Veelgestelde Vragen- Hout inoliën met Deense Olie

 

Kun je Deense olie op eikenhout gebruiken?

Ja. Het is een geweldige olie voor het oliën van eikenhout. De Deense olie beschermt niet alleen eiken, maar het brengt de nerf echt naar voren, waardoor de natuurlijke look en feel van alle items van eikenhout wordt versterkt.

 

Kun je Deense olie op Grenen hout gebruiken?

Ja. Deense olie is geweldig voor gebruik op grenen. Omdat grenen een naaldhout is, markeert het gemakkelijker dan hardhout; het gebruik van Deense olie op grenen beschermt het oppervlak van het dennenhout en helpt het net zo gemakkelijk te stoppen met aftekenen. Net als wanneer het op alle houtsoorten wordt aangebracht, zal Deense Olie de natuurlijke uitstraling en het gevoel van grenen versterken.


Is Deense olie voedselveilig?

Ja, onze Deense olie is voedselveilig. Het voldoet aan de voorschriften voor artikelen die in contact komen met voedsel. Zodra de olie volledig is opgedroogd, is het volkomen veilig voor voedsel om ermee in contact te komen.

 

Kan Deense Olie op werkbladen worden gebruikt?

Ja, Deense Olie is geweldig voor werkbladen. Daarom hebben we Deense olie gespecificeerd in onze werkblad onderhouds set.

 

Geeft Deense Olie vlekken op hout?

Nee, hoewel het hout iets donkerder wordt, heeft het geen kleureigenschappen. Het verdonkerende effect is afhankelijk van hoe absorberend het hout is. Als je hout wilt beitsen, gebruik dan onze Houtbeits.

 

Beschermt Deense Olie hout tegen gemorste vloeistoffen en vlekken?

Ja. De Deense olie biedt een grote weerstand tegen water en vlekken, waardoor het onze aanbevolen olie is voor toepassing op keukenbladen, vooral rond de gootsteen.

 

Is Deense Olie veilig te gebruiken op houten speelgoed of voorwerpen die door kinderen worden gebruikt?

Ja, eenmaal droog is de Deense olie volkomen veilig en in overeenstemming met de voorschriften voor artikelen die in contact komen met voedsel.

 

Hoe lang duurt het voordat Deense Olie is gedroogd?

Tussen vier en zes uur. De eerste laag zal snel in het hout trekken, een paar minuten laten inwerken en dan het teveel wegvegen. Daarna laten drogen.

 

Hoe krijg ik een perfect gladde afwerking met Deense olie?

Zodra de Deense Olie is opgedroogd, wrijft u deze zachtjes uit met een de-nibbing-pad. Hiermee worden eventuele 'nibs' en onvolkomenheden in de afwerking verwijderd, waardoor een heerlijk glad gevoel ontstaat. Doe dit tussen elke laag olie die u aanbrengt en opnieuw op de laatste.

 

Moet ik Deense olie verzegelen?

Nee, het is niet nodig om een ​​andere afwerking over de bovenkant aan te brengen. Optioneel kun je Bijen was aanbrengen als je een diepe glans op het hout wilt krijgen.

 

Hoe moet ik gebruikte doeken met Deense olie weggooien?

Uw doek / applicator die voor het oliën wordt gebruikt, kan spontaan ontbranden. Het moet worden schoongemaakt in warm zeepachtig water om overtollige olie te verwijderen en in een buitenbak te plaatsen.

 

Trustpilot Reviews Van Deense Olie